Motor historie

Honda CB750KZ 78 31991 kocht ik een motor van een collega. Ik reed veel motor tijdens mijn werk maar aangezien ik minder ging rijden in verband met binnenwerk werd de behoefte aan een eigen motor steeds groter. Het werd de Honda CB 750 KZ die ik na jaren verkocht aan een andere collega die op zijn beurt er nog jaren op gereden heeft. Fijne motor maar ja soms wil je wat anders en die kans deed zich voor.

 

 

 

Schermafbeelding 2019-05-05 om 09.25.19Het werd de Suzuki VS 800 een Amerikaanse import motorfiets. Ook een mooie fiets en reed perfect en een jaar wat op gereden. Helaas werkte het Nederlandse klimaat niet mee en na menig nat pak de bike verkocht en op zoek naar wat anders.

 

 

 

 

interstateDan werd een Honda Goldwing Interstate. In verband met de verhuizing naar Wijhe en later naar de Hoge Enk bij Elburg en werken in Amersfoort, werd het een woon werkverkeer motor. Met kou en regen lekker in de kuip en achter de ruit en de verwarmingskleppen open. Zelfs met 10 graden onder nul niets aan de hand fiets. Het was dat de auto het pardoes begaf en de motor als inruilmiddel werd gebruikt en zo een plotseling afscheid ontstond.

 

 

 

r1200rtToch moest er na een paar jaar toch weer een motor komen en dat werd een oude dienstmotor nl de BMW R1200RT. Een makkelijk stuurbare motor met een soepele motor maar naar later bleek helaas een computer die een beetje z’n eigen gang ging waardoor er vreemde storingen ontstonden. Na veel omzwervingen en een aantal motoren te hebben geprobeerd werd het uiteindelijk toch weer een Honda Goldwing

 

 

 

HondaGL1500bOok deze oude en trouwe machine was fijn om op te rijden maar ik deed er afstand van in verband met bepaalde gezondheidsklachten. Misschien te impulsief maar ik heb de motor verkocht maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en toen het mooie weer aanbrak en de ene na de andere motor, over de dijk, voor ons huis langsreed kon ik me niet meer inhouden. Ook waren de gezondheidsklachten niet meer aanwezig en dus ………

er volgde een rits aan motoren van het merk BMW, onder andere een R850RT en een R1100RT en een Honda Goldwing GL 1100 Aspencade. Uitstekende motoren maar mijn gevoel gaf telkens aan dat het niet helemaal goed was. Dan zie je dat motorrijden toch ook veel te maken heeft met gevoel, maar ja hoe bevredig je dat. Gelukkig liep ik tegen een BMW R1100RT aan die voldeed aan de wensen. Een door de vorige eigenaar perfect onderhouden motorfiets, alle rekeningen bijgeleverd. Nooit een beurt overgeslagen en alles wat ook maar vervangen moest worden was vervangen. De beslissing was snel genomen en dus (14-8-’21) de eerste kilometers gereden. Is het geen beauty ?

L1050007