Muziek

Bach of de Red Hot Chili Peppers het maakt mij niet uit, ik ben er gek op. Als kind van de jaren 60 gekozen voor The Beatles en minder voor de Stones en natuurlijk voor de klassieke muziek, niet alleen om te luisteren maar ook om te spelen. Begonnen in de muziekvereniging Kunst aan ’t Volk te Enschede op klarinet en daarna na verhuizen in andere blaasorkesten. Van bes- naar basklarinet, ook in het Nederlands Politieorkest. Naast de klarinet autodidact op basgitaar en jaren in een Big Band gespeeld. Nu speel ik alleen nog op verzoek basgitaar en dan voornamelijk lichte muziek binnen een harmonie bezetting.

DSC01529

Op 4 maart 2020, na een stop van 2 jaar, weer gestart met het spelen in Mpingo Clarinet Choir o.l.v. Martin van Zanten. Een van de stukken op de lessenaar was Nimrod uit de Enigma variaties van Edward Elgar wat me terugbracht naar 13 maart 1999 toen ik meespeelde in Symfonisch Blaasorkest Enschede tijdens het top concours in Arnhem. We speelden Nimrod o.l.v. Lute Hoekstra als inspeel werk. Daarna Music for Prague 1968 van Karl Huso. Nederlands Kampioen in de Vaandel afdeling. Hier de vertolking van Nimrod.

 

download (1)      bazuin

Tja en dan heb je de klarinet aan de mond gezet en dan neemt het toch weer bezit van je. Vanaf je negende in de muziek is toch iets meer dan een beetje muziek maken, dan is het passie. Dus ook weer aangemeld bij de Bazuin in Kampen. Dit prachtige orkest komt uit in de tweede divisie en staat onder leiding van Silva Soepboer.

silva2

 

Mpingo Zwolle en Kampen

Tijdens mijn terugkeer bij Mpingo Zwolle bleek dat er inmiddels ook een Mpingo Kampen bestond. Aangezien de vrijdagochtend de mogelijkheid gaf om ook in Kampen te gaan spelen zit ik nu dus bij beide Mpingo’s en ook Kampen speelt onder leiding van Martin van Zanten.

martin_van_zantenkopie_web